понеділок, 16 січня 2012 р.

Бібліографічний огляд літератури:"Уміння слухати серцем".

     До 70-річного ювілею волинського письменника, Заслуженого діяча України Василя Гея   в бібліотеці-філії с.Поворськ було проведено бібліографічний огляд літератури: "Уміння слухати серцем".На абонементі охочі могли оглянути виставку книг про Василя Гея, а також тих, які створив він сам.

  Бібліотекар  розповіла про родину ювіляра та коротенько нагадала його автобіографію,а також про творчий доробок письменника, а це-понад 30 книг поезії, прози та публіцистики.
   Автор збірок поезій "Закон вірності", "Крила Світязя", "Витоки", "Вічно пам’ятати", "Кольори вересня", "Краплі на листі", "Лесин кадуб", "Підрубане дерево роду", "Під сузір’ям калини", "Великоднє світання",збірник оповідань "Погашений світильник",  повість "Яворник".
   "Природна краса Волині, її джерела напоїли не один літературоталант", читаємо у передмові до збірника поезій, що належать перу письменника. Ці слова повною мірою стосуються й таланту Василя Гея, що народився, виріс і зміцнів на Волині, наповнений її чудовою красою, живодайними джерелами її озер, випещений у правічній колисці її лісів, заворожений синявою льонів, щедрістю нив-чарами природи рідного краю.Уся творчість Василя Гея пройнята безмежною любов’ю до отчого краю, вірою в мудрість народу, у життєдайну силу рідного слова, народної пісні. Прагненням краплиною свого слова впасти на душі читачів, пробудити в них джерела найчистіших людських почуттів- доброти, людяності, щедрості, милосердя-живиться поезія поета.
  Нема сумніву в тому , що книги поета стають хорошим подарунком для багатьох шанувальників  поетичного слова.


Немає коментарів:

Дописати коментар