понеділок, 19 грудня 2016 р.

Усі чекають Миколая, а він уже поспішає


Результат пошуку зображень за запитом "анімація святого Миколая"Все затихло надворі,                                        
Сяють зорі угорі,
Всі чекають - виглядають
Чудотворця Миколая.
Але щось він забарився,
Може, в небі заблудився?
   Забіліла дивна, холодна і чарівна зима! Вкрила землю снігами, дерева інеєм прибрала, льодом скувала річки. На землю прийшла зима. Майже цілий рік усі ми - й дорослі, й малята з нетерпінням очікуємо зимові свята. День святого Миколая, Новий рік, Різдво, Водохреща.
Свято Миколая припадає на 19 грудня. Святий Миколай уже за свого життя на землі маленьким дітям допомагав, хто потребував опіки. І тепер його вважають опікуном та помічником дітей, рибалок та всіх, хто потрапляє в біду. Про святого Миколая існує дуже багато легенд, але в нас найбільше закріпився звичай, що Миколай приносить у свій день чемним, вихованим дітям подарунки.
 В Поворській бібліотеці оформлена книжкова полиця  : 
 " 19 грудня  - день святого Миколая",
  біля якої була проведена бесіда : " Усі чекають Миколая, а він уже поспішає". Бібліотекарі розповіли діткам про це свято,про походження назв зимових місяців, згадали разом з учнями зимові прикмети та приказки, відгадували загадки. На завершення переглянули літературу, яка ознайомила з історією виникнення зимових свят, цікавими народними обрядами і піснями,колядками і щедрівками.



Немає коментарів:

Дописати коментар