понеділок, 29 січня 2018 р.

Урок мужності:" Квіти у полі,там де Крути..."

100 років тому, 29 січня1918року, відразу після проголошення незалежної Української народної республіки, біля залізничної станції Крути, декілька сотень студентів та  гімназистів прийняли бій  з кількатисячними більшовицькими загонами Муравйова. Більшість цих юнаків, які тільки вчора встали з учнівських лав, полягли в тому нерівному бою, прикриваючи шлях на Київ.
 Але своє завдання вони виконали- наступ більшовиків було затримано.
До цієї дати в Поворській бібліотеці оформлено викладку літератури : " Пам’ятаємо Героїв Крут", та проведено патріотичну бесіду: "100 років бою під Крутами"



 В  Поворському ліцеї проведено годину мужності: " Квіти у полі, там де Крути..." Про трагічну сторінку історії українського народу хвилюючи розповіла вчитель історії Валентина Туревич.


Бій під Крутами – це і тріумф і трагедія. У ньому переплітається і біль, і смуток, і гордість за молодих юнаків. Їхній подвиг навічно ввійшов до літопису боротьби за незалежність Вітчизни, як одне із свідчень незламності духу українського народу, його вічним прагненням до волі і справедливості.
Нині на Сході України -війна, яка забирає життя патріотів, таких же юних хлопців, як і тих, які в 1918 році боролися за майбутнє нашої держави.
   Схиляємо голови перед тими, хто захищав державні цінності сто років тому, і вклоняємось Героям сьогодення. Урок мужності не залишив байдужим жодного присутнього в залі.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар