вівторок, 8 травня 2018 р.

Життя мов спалах.

День пам'яті та прими́рення —  пам’ятний день в Україні, який відзначають 8 травня, в річницю капітуляції  нацистської Німеччини (цю подію прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом). Відповідно до Указу  Президента України, підписаного 2015 року, метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу у  Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму».
 В цей день в Поворському ліцеї зібралися  разом мати , батько , брат, дружина,  вчителі , учні,  військовослужбовці, влада та односельчани,  щоб  вшанувати  пам’ять  Миколи Васильовича Яворського – нашого  земляка,   випускника  школи, який загинув, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України.





  Микола Васильович загинув 16 березня минулого року в зоні АТО, в селі Старий Айдар, що на Луганщині, виконуючи свій військовий обов’язок,захищаючи нас і мирне небо від підступного ворога.
 Народився 9 грудня 1982 року в селі Поворську. Тут пройшли його дитинство і юність. Навчався Микола в Поворському ліцеї . Після служби у лавах Збройних Сил України певний час працював в Ковельській виховній колонії, а далі- у військовій частині, згодом- служба за контрактом в складі 14- окремої механізованої бригади на Сході України.
  8 травня на  будівлі  школи, де Микола та його друзі вчилися, змагалися, бешкетували, сподівалися і мріяли,  відкрито меморіальну дошку на його честь.


 

 Тобі я дякую. герою, за майбутнє,
 за твою честь. відвагу та знання,
 бо через тебе Україна знову стане вільна.
 Тобі я дякую , герою, за життя! 
 Допоки ми живі - житиме пам’ять про наших героїв. Микола Яворський з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів,  нагадуватиме кожному з нас, що він поклав життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар