четвер, 26 грудня 2019 р.

День народження бібліотеки.

 
 24 грудня Поворська публічна бібліотека відсвяткувала свій 80-й день народження. Історія Поворської бібліотеки розпочинається з 1939 року. Але книга в село Поворськ прийшла ще раніше. Хто мав освіту чи вмів читати , то  у того був великий інтерес до книги, і десь в 20-х роках ХХ століття в селі почала діяти Поворська культурно - освітня філія " Просвіта". Налякані ростом революційних настроїв, буржуазно-поміщицькі власті в 1927 році закрили філію " Просвіта" в Поворську , книги конфіскували.
 Для багатьох поколінь наших читачів була, є і буде вікном у світ, де вони вчились , писали, читали, думали, змінювали своє життя. Змінювалась і бібліотека - сьогодні вона вже не та, якою була колись. Сьогодні наша бібліотека - це, передусім, місце проведення вільного часу  в спілкуванні з книгою, з можливістю доступу до сучасних інформаційних технологій.
 Присутні  познайомилися з історією бібліотеки , та довідались про тих , хто працював зав бібліотеками..Своїми спогадами поділилися Нігуріані Ірина , Демчук Леся, Галина Мандзюк, Олена Дерев’янчук.
                                                          


Грамотами та гарними книгами від бібліотеки були нагородженні користувачі у Номінаціях:
" Найкращий читач бібліотеки"- Мойсіюк Галина Павлівна, " Найерудованіший читач" - Галина Мандзюк, "  Найкращий читач бібліотеки серед дітей"- Максимець Дана, " Читаюча родина"- Максимець Тетяна,  "Наймолодший читач бібліотеки " Юлія Дерев’янчук

                                                                          
                                                
.
З ювілеєм бібліотеку прийшли привітати представники влади -  Сергій Семенюк, Світлана Сільчук, колеги -   Тетяна Северенюк,Лариса Яцук,  від Поворського ліцею  Олена Левчук,  завідуюча шкільною бібліотекою Ніла Карплюк та користувачі бібліотеки.
                                                                      


 
                                                           


 



 Музичний дарунок подарували Євгенія Савчук та Леся Демчук.






 

Працівники культури , під керівництвом Оксани Ліщук, подарувли присутнім гарний концерт.
Свято вийшло по- справжньому теплим і родинним.

Немає коментарів:

Дописати коментар