понеділок, 7 вересня 2020 р.

Міжнародний день грамотності


Грамотність – це ступінь володіння людьми навичками читання і письма відповідно до граматичних норм рідної мови, а також головний показник культурного і соціального розвитку населення.
8 вересня 1965 року в Тегерані відбулася Всесвітня конференція міністрів освіти з ліквідації неграмотності. На честь цієї події було вирішено щорічно проводити День грамотності. Головною метою дня є акцентування уваги людей на важливості грамотного і всебічно розвиненого життя суспільства, а також необхідності його поширення.
2002 року Генеральною Асамблеєю ООН було проголошено Десятиліття письменності Організації Об’єднаних націй.
Щорічно заходи, що проводяться на День грамотності, присвячені різним темам: впливу грамотності на здоров’я, розвиток суспільства, особисті можливості та ін. Тема свята 2020 року звучить так: “Викладання і навчання грамоті в умовах кризи COVID-19 і в наступний період”. Особлива увага повинна приділятися ролі педагогів і зміні методів викладання. Ця тема охопить питання навчання грамоти в перспективі навчання протягом усього життя і тому буде зосереджена головним чином на молоді і дорослих.


Немає коментарів:

Дописати коментар