середу, 22 січня 2014 р.

Ковельщина відзначила День Соборності та Свободи України…


Двадцяте століття залишило нам у спадок історичні події боротьби за незалежну Україну. Однією з сторінок історії є День Соборності  та Свободи України.
З нагоди Дня Соборності та Свободи України і 95-річниці проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР, у приміщенні  будинку культури с. Зелена відбулися районні урочистості.
Керівники району – голова  районної державної адміністрації Сергій Матяшук, голова районної ради Петро Якубук взяли участь в урочистому зібранні, яке пройшло за участю, представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, політичних формувань, громадських організацій, трудових колективів підприємств, організацій, установ, учнівської молоді, місцевих жителів.
DSCF3744 DSCF3716
Захід розпочався словами ведучих, які пригадали присутнім у залі сторінки з минулого української історії, основні періоди становлення нашої держави. Урочисту частину відкрили Державним гімном України.
Вітаючи усіх присутніх голова райдержадміністрації Сергій Матяшук зазначив, що це свято символізує єдність народу, історії та держави, а також віковічне прагнення українців до соборності та незалежності. Він зауважив, що Президент України  закликає усіх відкласти політичні суперечності. не шукати конфліктів, а спрямувати зусилля на пошук спільного бачення перспектив України.
Зі словами привітань до присутніх звернувся голова районної ради Петро кубук, який від себе особисто та від імені депутатського корпусу привітав громадськість району з цим величним святом Днем Соборності та Свободи України.
Відповідно до Указів Президента України від 24.08.2013 №440 та 30.11.2013 № 656 одинадцяти  жінкам Ковельщини були вручені посвідчення та нагрудний знак «Мати-героїня».
З вітальними словами до учасників урочистостей звернулися старший благочинний Ковельського району УПЦ, протоієрей Володимир Ровінський, настоятель Свято-Покровської церкви УПЦ КП, отець Віктор.
Завершилися урочистості святковим концертом, який підготували аматори сцени району. Порадували присутніх своїми виступами народний аматорський хор працівників культури району «Вишиванка»,  вокальне тріо будинку культури с. Дубове, тріо «Райдуга» будинку культури села Зелена, дитяча вокальна група будинку культури с.Облапи, чоловіча група будинку культури села Любитів та ряд інших.

Немає коментарів:

Дописати коментар