пʼятницю, 21 вересня 2018 р.

Урок історії: " Волинь - край партизанський"


 
   Партизанська боротьба є складовою частиною Великої Вітчизняної війни нашого народу проти німецько-фашистських загарбників. У тилу окупантів партизани знищували ворожу силу противника, пускали під укіс поїзди, зривали мости, склади. громили фашистські гарнізони і поліцейські дільниці. Своїм існуванням вони створювали загрозу німецько- фашистським арміям в тилу, сковували величезні військові і політичні сили противника, які не могли бути використані на фронтах. А найважливішою їхньою заслугою було збереження віри народу в перемогу над сильним ворогом.
  Щорічно 22 вересня згідно згідно з Указом Президента України від 30 жовтня 2001 року №1020 в Україні відзначається День партизанської слави.

 В Поворській публічній бібліотеці проведено урок історії: " Волинь- край партизанський". Ведучі Богдана Кобрина та Нискогуз  Святослав  ознайомили присутніх з історією партизанського руху на Волині.  Віра Сухацька розповіла про партизан односельчан  та провела  бібліографічний огляд літератури : "Партизанськими стежками".

 Доповнила розповідь Валентина Бубулас цікавими фактами їз життя місцевих  партизан..


  Діти розповідали про своїх прадідусів, які були партизанами і допомагали звільнити від фашизму рідну землю.
  Ще багато білих плям в історії рідного краю. Бо ж події того трагічно- героїчного часу виявились неоднозначними. Маємо знати правду про цю сторінку історії, щоб не повторити помилок минулого.

Немає коментарів:

Дописати коментар