середу, 20 листопада 2013 р.

Залучення молоді до спорту – це альтернатива дозвілля юнацтва…

Під час робочої поїздки до Голобської селищної ради, 19 листопада, заступник голови райдержадміністрації Андрій Мигуля, начальник відділу освіти райдержадміністрації Юрій Мацан ознайомилися з роботою Станції юних туристів Центру позашкільної освіти. Станція юних туристів Центру позашкільної освіти була відкрита у 1995 році, нині тут діє 5 гуртків та навчається 105 учнів.
У рамках візиту до навчального закладу відбулась зустріч з директором Олександром Данилюком, викладацьким складом та з вихованцями закладу.
Були обговорені питання проведення інструктивно-методичної роботи, розробки нових туристичних маршрутів, велася розмова про участь у змаганнях серед школярів та вчителів, змаганнях серед базових шкіл «Мій рідний край», в навчально-тренувальних семінарах, районному туристичному зльоті, районній краєзнавчій конференції «Краса і біль Волині».
Директор Станції юних туристів Центру позашкільної освіти Олександр Данилюк розповів про участь туристів в змаганнях зі спортивного орієнтування на першість області, з техніки пішохідного туризму, турнірах «Кубок Надбужжя», «Волинська осінь», обласному туристичному зльоті. Окрім цього гуртківці побували в туристичних походах: пішохідних ІІ ст. ІІІ ст. складності, велопоходах. З ініціативи викладацького складу проводяться екскурсії в Карпати, Закарпаття, Буковель, до Львова, Луцька, Берестечка, Колодяжного.
Діти із задоволенням презентували свої уміння та навички гостям.
Заступник голови райдержадміністрації Андрій Мигуля при спілкуванні зауважив, що районна влада займає активну позицію щодо підтримки спорту в районі та залучення молоді до фізкультурно-масової роботи – це  альтернатива в організації дозвілля юнацтва. В рамках виконання соціальних ініціатив Президента України “Діти – майбутнє України” у районі і в подальшому створюватимуться необхідні умови для збереження та удосконалення мережі позашкільних навчальних закладів, впровадження інноваційних напрямків організації змістовного дозвілля дітей.
Андрій Мигуля подякував гуртківцям та керівникам гуртків та побажав успіхів, творчої наснаги та подальшого всебічного розвитку творчих здібностей.
В Ковельському районі  працюють Центр позашкільної освіти, районна станція юних туристів, Любилинецька та Голобська дитячо-юнацькі спортивні школи.
IMG_0110 IMG_0114

Немає коментарів:

Дописати коментар