понеділок, 21 березня 2011 р.

Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги.

    Традиційно в березні, під час весняних шкільних канікул, кожного року бібліотека-філія с.Поворськ організовує:"Тиждень дитячої книги". У цей період у бібліотеці проходять масові заходи,зокрема: турніри кмітливих, конкурси, ігри, вікторини, години доброти, огляди літератури. Бібліотекарі, Ващук Ольга та Сухацька Віра,добре підготувались до цієї важливої події, щоб, учні приходячи до бібліотеки, не мали часу сумувати.
   Велику увагу приділяємо ми популяризації книги. Адже, книга-чудовий дивовижний витвір людського розуму. Вона стала для кожного із нас такою ж необхідною, як земля, як чисте небо над головою, як хліб. Навіть важко уявити, як би розвивалася людина, коли б не було винайдено книгу.
   Герої наших улюблених книжок завжди поруч із нами. Вони дуже різні: розумні, хоробрі, витривалі, чесні, хитрі,енергійні... І вже від наших уподобань і смаку залежить, хто нам дорожчий, на кого хотілося б бути схожим, із ким цікаво, а з ким можна і посперечатись.
Так буде завжди. Змінюються покоління, а мудрі книги живуть і знову вчать людей бути добрими, чуйними, справедливими.
    Наша мета, прищеплювати дітям уміння самостійно працювати з книгою, аналізувати узагальнювати, робити висновки з прочитаного, виховувати любов і повагу до книг.
    Скільки зірок в небесах,
   Скільки квіточок в лісах,
   Скільки крапельок в Дніпрі,-
   Стільки й книг є на землі.

   Отже:"Книга-чудо із чудес, і хто читає, той перемагає", під таким девізом проходитиме тиждень дитячої книги в бібліотеці.

    Заходи до Всеукраїнського тижня дитячого тижня.

1.Відкриття Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги.                                                                            21 березня.


2.Мандри сторінками улюблених книг.                   22 березня.
       Гра.

3.Чи уважними ви були мандрівниками?                23 березня.
     Вікторина.

4.Цей чарівний світ казок.                                        24 березня.
     Впізнай казку.

5.Доброта ніколи не старіє і завжди від холоду зігріє.                                                                          25 березня.
    Година доброти.

6.Я пізнаю світ.                                                          27 березня.
   Огляд книг однойменної серії.
Закриття тижня дитячої книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар