вівторок, 24 березня 2015 р.

Пам’яті вогонь незгасний

  15 березня  минуло 71 рік від часу, коли рідний всім наш Поворськ було звільнено від німецько - фашистських загарбників.

    Проте й досі не згасає пам’ять про ті далекі події війни. Не підлягають забуттю подвиги воїнів, які відчули на собі пекельний тягар війни, усі її страхіття й біль втрат побратимів.
    Історія Другої Світової війни вирізняє Поворськ серед інших сіл Ковельського району на Волині активною підтримкою партизанського руху. Саме тут на весні 1942 року під керівництвом місцевого жителя П.Х.Самчука був створений один з перших на Волині боєздатний партизанський загін. За короткий час Самчуку вдалося мобілізувати активну частину населення, організувати і спрямувати на боротьбу з фашистами.
   У зв’язку з цим в Поворській середній школі спільно з працівниками культури було проведено патріотичну годину: " Пам’яті вогонь незгасний".
    Важко   передати словами почуття, які охоплювали присутніх у залі, коли вони слухали проникливі  спогади ветерана Федора Климовича Дятла, та ведучих Ірину Панасюк та Миколу Новарчука про ті  страшні часи.

  Вірш : " Про односельчан" прочитала Олександра Мультон.

   Присутні,  хвилиною мовчання, вшанували пам’ять загиблих воїнів у роки війни.
   Валентина Василівна Бубулас подякувала ветеранам та зупинилась на сьогоднішніх воєнних подіях України. 

Немає коментарів:

Дописати коментар