четвер, 22 вересня 2016 р.

Відлуння партизанської слави

   У роки Другої світової війни Ковельщина була відомим партизанським краєм.Значний внесок у перемогу над нацизмом зробили мешканці нашого села. У цей день хочеться їх усіх назвати, це - Микола Катеринюк, Федір Шевчук, Володимир Копанчук та Олена Ратанчук.
Багата бойовими традиціями партизанська земля Поворська.Саме тут, в Любарському лісі, було створено один із перших партизанських загонів. А як саме це було,з цікавістю дізналися присутні із розповіді Миколи Катеринюка.
   На зустріч з учасниками партизанського руху , які проживають на території Поворської сільської ради, приїхав голова райдержадміністрації  Віктор Козак, який виступив перед присутніми, тепло привітав ветеранів із Днем партизанської слави,  побажав їм міцного здоров’я і благополуччя. Всім присутнім партизанам Віктор Теодосійович вручив грошові нагороди.
   Із вітальними словами, щирими зиченнями до присутніх звернувся Поворський сільський голова Семенюк Сергій. Побажав бадьорості духу, довгих років активного життя, миру, родинного затишку та вручив винуватцям свята подарунки. 
   Голова ветеранської організації с. Поворська Ганна Шворак подарувала ветеранам квіти.
  По закінченню зустрічі, колишнім месникам влаштували святковий обід.









Немає коментарів:

Дописати коментар