четвер, 10 травня 2018 р.

Роки війни - століття пам’яті.

День Перемоги! Його урочистим салютам не змовкнути у віках, його сльозам радості не забутися ніколи. Травневий день 1945 року увійшов в історію людства як свято Миру, свято визволення планети від фашизму.
Все менше і менше ветеранів  залишається в життєвому строю. Даються взнаки роки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби та рани. Їхні груди вкриті медалями, а на скронях - сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.

   9 травня біля  Обеліска Слави зібралася  Поворська громада, щоб  відзначити 73-річницю Перемоги у Другій cвітовій війні, вшанувати подвиг українського народу, віддати шану всім борцям проти нацизму та загадати про загиблих воїнів і жертв війни.


  Зі словами подяки та вітаннями до ветеранів і присутніх звернулися   голова громади Сергій Семенюк, начальник відділу культури Тетяна Матяшук, депутат районної ради Анатолій Корнійчук, майор військової частини Ганджа,  учні Поворського ліцею, вихованці дитячого садочка, священослужителі місцевих храмів , отець Дмитро та отець Петро. 
Відбулася церемонія покладання квітів до Обеліска Слави, після чого присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих солдатів Великої Вітчизняної. По завершенню мітингу на ветеранів чекали ще й «фронтові сто грамів».
 В Поворській бібліотеці пройшла година пам’яті: " В серцях і книгах пам’ять про війну", та оформлено викладку літератури:" Роки війни - століття пам’яті".


Немає коментарів:

Дописати коментар