пʼятницю, 20 вересня 2019 р.

Урок мужності : " Партизанськими стежками односельчан"

   Історія Другої Світової війни вирізняє Поворськ серед інших сіл Ковельського району на Волині активною підтримкою партизанського руху. Саме тут навесні 1942 року під керівництвом місцевого жителя П.Х. Самчука був створений один з перших на Волині боєздатний загін .За короткий час Самчуку вдалося мобілізувати активну частину населення, організувати і спрямувати її зусилля на боротьбу з фашистами . Підтримували  загін і багато жителів навколишніх сіл.
 Все більше свідків минулих подій відходять у вічність. Сьогодні в живих з поворських месників  залишився один  Федір Шевчук.
 Про мужність , відвагу та героїзм  колишніх підпільників і партизан йшлося в  Поворській  публічній  бібліотеці на уроці мужності: "Партизанськими стежками односельчан."  Знання про партизанський рух користувачі бібліотеки  поповнили, переглянувши  викладку  літератури:  " Дорогами партизанської слави" та переглядом літератури .

Шановні ветерани !  Щиро вітаємо Вас зі святом і сердечно дякуємо за право жити у вільній країні. Зичимо кожному з вас здоров’я , достатку, а головне мирного неба над головою!

Немає коментарів:

Дописати коментар