четвер, 28 квітня 2011 р.

Година пам’яті : "Чорнобиль:горе і біль ".

 І був там рай-Чорнобильська земля.
 Невидимая хмара все накрила...
                             О.Шарварок.

 26 квітня о 1 годині 23 хв. невидима смерть розповзлася від Прип’яті, створивши 30-кілометрову зону, по селах і містах.
   Чорнобильська катастрофа вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління.
   Вибух, що стався 26 квітня 1986 року в Чорнобилі, ось уже 25 років не  втихає у нашій свідомості. Від аварії на ЧАЕС в Україні постраждали мільйони чоловік. Ця трагедія зачепила долю кожного українця, сколихнула життєве дерево багатомільйонного народу.
   До цієї події у бібліотеці-філії с. Поворськ була оформлена книжкова полиця: "Дзвони Чорнобиля". На ній розміщено книги очевидців цієї трагедії, фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ, а також вирізки окремих статей з періодичних видань, які зібрані в окрему папку "Чорнобильський біль".

  " Чорнобиль: горе і біль" -під такою назвою в Поворській школі пройшла година пам’яті. Перед присутніми виступила вчитель історії Надія Чернець. Вона зазначила, що трагедія, яка сталася 25 років тому, має бути пересторогою людству, уроком не тільки для нинішноьго покоління, а й для майбутніх. А також було переглянуто фільм про Чорнобильську катастрофу.
   Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто відійшов у Вічність.

Немає коментарів:

Дописати коментар