пʼятницю, 10 травня 2013 р.

Подвиг героїв безсмертний.

  

 В День  Перемоги в Поворську відбулися урочисті заходи, присвячені цій пам’ятній даті. Свято розпочалося покладанням квітів до обеліска Слави.
   На священному місці, щоб вшанувати світлу пам’ять загиблих, пом’янути рідних , друзів , близьких серцю земляків, зібралось багато односельчан. Серед них   - ветерани Великої Вітчизняної війни, представники органів влади, духовенство, громадкість села.

    Вступним словом мітинг пам’яті відкрив сільський голова Сергій Семенюк.
    Прозвучав Державний гімн України. Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували тих, хто не повернувся з поля бою.
 Про героїзм, мужність воїнів під час війни, які боролися за волю і незалежність України, говорив у своєму виступі учасник бойових дій Федір Дятел.
Із святковим вітанням до присутніх звернувся командир військової частини Лобур Володимир Мар’янович.Він  привітав винуватців свята та усіх присутніх з 68 -ою річницею Великої Перемоги, побажав міцного здоров’я, довголіття та благополуччя.




Щиру дитячу вдячність героям висловили учні Поворської середньої школи Новарчук Саша та Ірина Панасюк.
  Панахиду за загиблими відслужив священнослужитель Української Православної Церкви Київського патріархату Андрухів Дмитро.



   Святковий концерт , який був організований колективами музичної школи та середньої , подарував присутнім незабутні враження.



  

Ветерани війни, ті, хто здобував перемогу у важкі для нашої країни роки, після закінчення урочистостей могли поспілкуватися із своїми односельчанами в кафе " Марічка".
У бібліотеці - філії оформлена книжкова виставка :" Пам’ять повертає незабутнє" , на якій виставлено літературу про війну, подвиги і героїзм під час визволення України від фашистських загарбників.






Немає коментарів:

Дописати коментар