понеділок, 28 жовтня 2013 р.

Зустріч голови райдержадміністрації з молоддю м.Плонська Республіки Польща

 Візит юнацтва на теренах Ковельщини триває. Багато славних місць нашого краю побачили учасники делегації під час різноманітних екскурсій по місту Ковелю та селах району, дізналися чимало про життя, звичаї, історію та сьогодення українців.
      25 жовтня відбулася зустріч голови райдержадміністрації Сергія Матяшука з молоддю м. Плонська Республіки Польща  у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї.
         Голова райдержадміністрації Сергій Матяшук щиро вітав польську молодь на славетній землі відомої Лесі Українки, розповів про район та перспективи його розвитку, зазначив, що ми маємо уже успішний досвід транскордонної співпраці, а це – хороший фундамент для подальшого розвитку. Основний акцент зробив на питаннях європейської інтеграції. Сергій Васильович наголосив, що «.. наш Президент Віктор Федорович Янукович визначив головною метою державної стратегії в сфері зовнішньої політики європейський вектор розвитку держави, а участь в Вільнюському саміті вирішить остаточно питання України щодо вступу до ЄС.
Керівник районної влади висловив думку про необхідність проведення таких зустрічей і надалі, адже це сприяє  подальшому розвитку дружніх відносин молоді двох держав.
      «Від імені делегації з Польщі вітаю вас. Дуже приємно перебувати на Ковельщині» – сказала начальник відділу міжнародної співпраці та написання інвестиційних проектів Плонського повіту Аліна Браулінська. Вона висловила думку, що між двома братніми народами на повинна бути межа. Ми маємо співпрацювати.
        В Колодяжненському літературно-меморіальному музеї  була організована екскурсія, де молодь мала змогу ознайомитися з життєвим та творчим шляхом Лесі Українки, оглянути білий та сірий будиночки. Невеликий екскурс музеєм-садибою Лесі Українки подарував гостям незабутні враження.
       В рамках міжнародної співпраці між Україною та Польщею Ковельська райдержадміністрація підписала ряд угод щодо подальшої співпраці.
DSCF8739 (Small) DSCF8732 (Small)

Немає коментарів:

Дописати коментар