вівторок, 10 травня 2016 р.

А пам’ять стукає у серце...




   Життя швидкоплинне, і з кожним роком Друга Світова війна все далі йде в історію, залишаючи, на жаль, щораз меньше живих свідків тих страшних подій. Та кожен з нас береже в душі щиру гордість за великий подвиг батьків і дідів, які захищали країну, глибоку вдячність тим, хто вистояв і переміг у священній війні, хто віддав своє життя в ім’я миру і спокою, не доживши до сьогоднішніх днів. Мітинг перемоги  над нацизмом у Другій світовій війні розпочали поворчани покладанням вінків і квітів до обеліска Слави.




   Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять про тих, хто віддав своє життя за мир.


    Панахиду за загиблими в роки війни відслужив настоятель Свято - Покровського храму Київського Патріархату отець Дмитро. З вітальним словом до односельчан  звернувся сільський голова Сергій Семенюк. Багато теплих, щирих, гарних слів пролунало на адресу ветеранів.

    Зворушливо виступив учасник війни Федір Дятел. І хоч минули вже десятиліття, відколи відгриміли останні постріли війни, роки не стерли з пам’яті ветерана болючі спогади.


   До захисників та визволителів нашої землі, усіх присутніх звернувся виконуючий обов’язки командира військової частини Олександр Левчук. Він подякував ветеранам війни, за їх незабутній подвиг, за те, що навчили любити і захищати свою Вітчизну.  Душевно і хвилююче прочитала вірш учениця Поворської школи Мультон Саша.










    Сьогодні не менш небезпечний ворог стоїть на порозі нашої домівки. Уже онуки і правнуки захищають рідну Українську державу. Урочисто і хвилююче був переданий бойовий прапор зі Сходу України, учасником АТО Макаруком Олександром нашій військовій частині Поворська.

 
    Свято було продовжено для ветеранів за святковим обідом в кафе.


Немає коментарів:

Дописати коментар