неділю, 13 листопада 2016 р.

Викладка літератури : " Невмирущий цвіт життя"

Я хотіла б легендою стати,
Якби тільки могла,
За свободу пішла б  я на страту...
І в легенді жила...
  
    Ці натхненні рядки написала у 20-х роках минулого століття наша землячка, поетеса, велика патріотка своєї вітчизни і свого краю Ганна Жежко. Її творчий доробок у спадщині української літератури займає скромне місце, проте він є цінним з погляду відображення тієї епохи, історичним свідченням пережитого часу.
   Ганна  Юхимівна Жежко - людина трагічної долі. Її вірші народжувались в Ковельській в’язниці, куди вона була кинута польською поліцією за організацію першотравневої маніфістації в Турійську, і в Сибірському концентраційному таборі, куди була засуджена сталінськими репресивними органами за так звану шпигунську діяльність на користь Польщі. Але незважаючи на це її поезія була пройнята ніжністю, закоханістю у життя і красу навколишньої природи, якою б суворою вона не була.
   17 листопада минає 115 років від дня народження Г.Ю.Жежко ( 1901 - 1977), української поетеси. До цієї дати у Поворській бібліотеці - філії зроблено викладку літератури : 
" Невмирущий цвіт життя". Ми запрошуємо всіх поціновувачів її творчості до нас у бібліотеку для більшого ознайомлення з  творчістю поетеси.

Немає коментарів:

Дописати коментар