понеділок, 27 лютого 2017 р.

Масляна, Масляна, яка ти красна!"

   

 Масляна прийшла, веселощі принесла,
Гору млинців, купу пирогів,
Їж, об’їдайся,
Тільки не здавайся!
   
 В бібліотеці - філії села Поворськ було розпочато святкування Масляного тижня. Для маленьких відвідувачів було проведено перегляд літератури: " Душа народу в його традиціях".

   Свято це невід’ємна частина нашого життя. Багато людей чекають кожне свято, ретельно до нього готуються. У багатьох сім’ях є свої традиції, яких дотримуються всі члени сім’ї. Особливо маленькі діти з нетерпінням чекають свят, що наближаються і готуються до них.Одне з улюблених свят весни це Масляна. Масляна - це останній тиждень перед Великоднім постом. Веселе і розгульне свято. Триває воно цілий тиждень. У ці дні заведено пригощати один одного млинцями і варениками.
   24 лютого відбулося свято " Масляна, Масляна, яка ти красна!" у дитячому садочку " Сонечко" в старшій групі " Калинонька", діти прощалися з Зимою і зустрічали Весну. Всі з нетерпінням чекали на це свято, готувалися до нього, вчили вірші і пісні .Вихователі Тетяна Алієва та Наталія Наумчук ретельно підготували сценарій масляних гулянь. Свято розпочалося з проводів зими. Потім вони покликали на допомогу Сонечко, закликали Весну. Святкували його дуже весело: співали пісні " Масляна", " Ой ти зимонько, зима", " Вийди, вийди, сонечко", " Сіяв мужик просо", " Травонько, травонько", " Подоляночка" , водили дітки хороводи, грали ігри, танцювали.




       Було на цьому святі дуже весело і цікаво. Вихованці розігралися, дружно сміялися і весь час закликали Весну. Весна віддячила всіх учасників та гостей свята найголовнішим частуванням Масляної - смачними пиріжками, млинцями з медом, маком та сиром.
Покотилася Масляна,
Добра красуня,
До майбутнього року,
До сирного тижня.
   З особливим смаком була зроблена виставка дитячих робіт. Гарно прикрашений зал.

Немає коментарів:

Дописати коментар