четвер, 27 квітня 2017 р.

Суворі уроки Чорнобиля


     Трагедія на Чорнобильській АС стала однією з подій, яка гострим болем по сьогоднішній день пронизує серця українців. 26 квітня 1986 року квітуче Полісся накрила хмара радіаційного вибуху. Від тоді Чорнобиль став чорною плямою на нашій землі. Ми не маємо права забувати трагічні сторінки історії. В бібліотеці - філії села Поворськ проведена екологічна бесіда: " Суворі уроки Чорнобиля". Оформлено викладку літератури:" Дзвони Чорнобиля" , на якій представлені документальні та художні твори , користувачі можуть ознайомитись з деталями на Чорнобильській ЧАС, її наслідками та подвигом героїв ліквідаторів.
    Чорнобиль... Чорний біль нашої землі, і скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи. Ще довго чутимемо дзвони трагедії, вони лунатимуть за тими, кого вже немає, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям та  життям.
   Доземно схиляємось в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.



Немає коментарів:

Дописати коментар