пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Запалим свічі полум’ям земним...



 У ХХ столітті український народ пережив одну з найстрашніших трагедій у своїй історії - Голодомор.
    Усе , що випало на долю українців у ті нібито мирні роки, затьмарило навіть воєнні лихоліття. Спланований і реалізований тодішнім режимом Великий Голод, який став піком  масових репресій в Україні, поставив під сумнів саме існування нації.
 Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв , засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.
 Відкриті архівні документи ще і ще раз засвідчують , що авторами штучного голодомору, фізичного знищення народу стала тодішня правляча влада, радянський політичний режим.                22 листопада в Поворському ліцеї був проведений  урок - реквієм:  " Запалим свічі 
полум’ям земним..."
  Ведучі ознайомили присутніх з трагічними сторінками тих страшних подій української історії.  Вчитель історії Валентина Туревич поділилася  спогадами очевидців  Голодомору.    В ліцеї  та в  Поворській  публічній бібліотеці оформлено  книжкову виставку : "Тільки з пам’яті пам’ять не стерти ", на якій представлені архівні документи, ілюстровані матеріали та спогади очевидців тієї страшної трагедії.   Був проведений огляд літератури: " Геноцид не має строку давності", під час якого бібліотекар ознайомила присутніх з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар