неділю, 24 листопада 2013 р.

Позашкілля – один із пріоритетів в освіті

Кожна розвинута країна прагне до того, щоб  інтелектуально обдарована молодь мала можливість реалізувати свої таланти й, заодно, згодом сприяла розвитку держави. І тут всебічний розвиток особистості учня носить визначальний характер, та посилюється роль позашкільної роботи. Творчих, талановитих дітей Ковельського району та їхніх наставників об’єднує Центр позашкілля. В Центрі позашкільної освіти функціонує 35 гуртків та секцій, в яких навчається 785 учнів загальноосвітніх шкіл району.

DSCF3293Як навчаються діти у гуртках побачив заступник голови райдержадміністрації Андрій Мигуля на прикладі фольклорного гурту «Веретенце», який створений у 2001 році при загальноосвітній школі І-ІІІ ст. с. Уховецьк. Нещодавно заступник голови райдержадміністрації Андрій Мигуля побував в загальноосвітній школі І-ІІІ ст. с. Уховецьк та зустрівся з учасниками фольклорного гурту «Веретенце».
Спілкуючись з керівником та учасниками гурту Андрій Мигуля зазначив, що вагомим є розвиток творчих здібностей кожної дитини, і не тільки виявивши дитячий талант, а й стимулюючи інтерес до якогось виду творчої діяльності. Для підтримки творчих дітей Глава держави оголосив 2013 рік в Україні Роком дитячої творчості. Діти повинні творчо розвиватися та займатися спортом, а позашкілля має стати одним із пріоритетів в освіті, на цьому наголошує Президент України. Безумовно, даний напрям роботи є для районної влади одним з пріоритетних, адже від того як ми сьогодні будемо розвивати і виховувати наших дітей, такою завтра буде наша держава, – зауважив виступаючий.
Як розповідає керівник фольклорного гуртка «Веретенце» Центру позашкільної освіти Руслана Семотюк, що свою роботу будують з врахуванням інтересів вихованців, звертають увагу на роботу з кожним індивідуально, всебічно розвивають та прищеплюють їм любові до народної пісні, українських обрядів.
Молоді, сміливі й талановиті солісти “Веретенця” неодноразово перемагали в численних конкурсах. Нещодавно в одному з найвідоміших, найпрестижніших фестивалів України, що від початку заснування збирав національно свідомих виконавців української пісні “Червона рута” фольклорний гурт «Веретенце» став лауреатом ІІ премії у жанрі українського автентичного фольклору за напрямком «Обрядове дійство». Про їх досягнення можна говорити і говорити, адже вони є учасниками та багаторазовими переможцями обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів.
Діти поділилися своїми враженнями після здобутих перемог у конкурсах, фестивалях, говорили про навчання, відпочинок та улюблену справу. Заступник голови райдержадміністрації Андрій Мигуля висловив вдячність керівнику фольклорного гурту «Веретенце» Руслані Семотюк за віддану працю та любов до дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар